Rapporter från tävlingar runt om i Sverige

Resultat från KM finns på sidan KLUBBMÄSTARE

Sydsvenska mästerskapen 6 mars i Laholm 2016

GRATTIS TILL VINNAREN
TINNIWINNIES ISHTAR GOLDEN LADY

(SELCCH Russkiy Azart Orchideya La Divina x Teine Just So Jadite)
Ägare o uppfödare: Christian Lagerek och Elisabeth Gyllenswärd

Resultaten att ladda upp i pdf-filer nedan

loading...

Tack till sponsorerna till Sydsvenska Mästerskapet

Sjöbo 18-19 juli 2015

LC-tävling i Sjöbo 18-19/7

Helgen den 18-19 juli var det dags för årets andra lure-coursingtävling i Sjöbo.  Sjöbofältet är ett fantastiskt LC-fält som ger möjligheter till fina banor och många hundar brukar komma till start så också den 19/7. Det var uppehåll och ganska soligt med en behaglig temperatur på ca 20 grader på Sjöbofältet i stort sett hela dagen och vi som var där kunde njuta av en härlig dag tillsammans med våra hundar och likasinnade. En mycket positiv sak var att det fanns anslag vid starten som tydligt beskrev vilka kriterier som domarna dömer utifrån.  Detta bidrog till att göra tävlingen mer begriplig både för tävlande och eventuellt tillresta åskådare. De 5 kriterierna är: rörlighet, fart, uthållighet, entusiasm, och följsamhet.  För varje delmoment fanns sedan ett förtydligande anslag som preciserade respektive bedömningskrierie.  Även om många som hållit på med LC ett tag kan detta i huvudet så var det klart positivt inslag i tävlingen att det fanns att se i startområdet. Tävlingen flöt på bra hela dagen och då är det viktigt att komma ihåg att det är många saker som skall fungera friktionsfritt för att man skall kunna genomföra en LC-tävling. Det finns de rent tekniska aspekterna som att LC-maskinen inte krånglar, linan som drar luren inte går av, att fyrhjulingen som drar ut luren efter varje lopp fungerar och att all datorkraft och de uppkopplingar som behövs för att sammanställa resultaten inte strejkar. För att säkerställa allt detta kommer det absolut viktigaste och det är all mänsklig kraft och engagemang som behövs i form av funktionärer som ser till att allt detta plus en massa annat flyter på under två dagar.  Ett stort tack till och hatten av för alla er som gjorde tävlingen möjlig, arrangörer, funktionärer och sist men inte minst våra domare som för dagen, Jonny Hedberg och Agneta Doverholt.  

Enda smolket i glädjebägaren var att marken efter den senaste tidens uppehåll (ja faktiskt, denna annars regniga sommar!) var ganska hård något som vi tror kan ha bidragit till att ett antal hundar var stela och halta efter dagens tävling, vilket naturligtvis är tråkigt. Ingen av oss som håller på med LC vill ju att hundarna skall skadas när de gör sina lopp. Vädrets makter rår dock tyvärr ingen på och arrangörerna följde upp detta på ett exemplariskt sätt genom att efter tävlingen skicka ut en enkät till alla deltagarna för att kartlägga eventuella skador. Ett mycket lovvärt initiativ även detta.

På tiksidan var 15 tikar anmälda och på hanhundssidan fanns 11 hundar anmälda. Det innebar att tävlingen hade könsdelade klasser. Borzoierna gick tidigt på morgonen och efter första loppet låg Susanne Perssons ryska importtik Rusich Chayka at Tarasov på första plats i tikklassen på 176 p följd av Mantsikka Go or Go Ahead på 173 poäng. Därefter återfanns Tinniewinnies Hebe Fawn Lady på 167 poäng tätt följd av Dikaja Charodka på 166 poäng. Chayka har haft en framgångsrik säsong under 2015 och dominerat på tiksidan och hon visade återigen fin form. Tyvärr skadade sig Mantsikka Go or Go Ahead i lopp 1 och fick bryta tävlingen så 2:a loppet dem emellan blev aldrig av.  Chaykas lopp 2 renderade henne 178 poäng och tillsammans med hennes 176 poäng från första loppet gav det henne segern på totalt 354 poäng med CERT. Efter henne sprang Tarasov Imagine in på 168 poäng och tillsammans med hennes 161 poäng från första loppet gav det henne 329 poäng och en andraplats denna dag. Även Imagine fick CERT eftersom antalet tikar var så stort att två CERT delades ut.  Kennel Tarasov tog därmed både första och andra plats på tiksidan! På 3:e plats slutade Mantsikka The One You Love, syster till skadade Mantsikka Go or Go Ahead, som försvarade ”familjehedern” med 160 plus 167 poäng vilket gav henne 327 poäng denna dag. Fyra blev Tinniewinnies Hebe Fawn Lady som hade 167 p i lopp 1 och 147 p i lopp 2, totalt 314 poäng och på 5:e plats återfanns Everhills Hoshi Evgena 165 poäng plus 144 poäng totalt 309 poäng.

På hanhundssidan ledde Bruschnijk Iz Mira Elf efter lopp 1 med 173 poäng följd av Tinniewinnies Erebos Golden Lord på 170 poäng. Han var i sin tur var tätt följd av Mantsikka Syn of Kungur på 169 poäng. Tinniewinnies Erebos Golden Lord gjorde sedan ett fantastiskt 2:a lopp som renderade honom dagens högsta poäng på borzoisidan, hela 181 poäng. Detta gav honom totalt 351 poäng och med det bärgade han förstaplatsen bland borzoihanarna denna dag.  På delad 2:a plats kom sedan Bruschijk Iz Mira Elf och Mantsikka Syn of Kungur som tog 168 respektive 172 poäng i lopp 2 vilket gav dem båda exakt samma sammanlagda poäng nämligen 341 poäng. 4:a på hanhundssidan blev Tinniewinnies Herakles Black Lord med 169 plus 154 vilket gav honom totalt 323 poäng och ett CERT eftersom alla hanarna framför honom redan var svenska LC-champions. 5:a kom Mantsikka Harvester of Hearts på 164 plus 154 poäng och en slutpoäng på 320 poäng, också han med CERT.

Sjöbofältet har varit skådeplats för många LC-tävlingar och LC-träningar och fast det ibland talas om att kommunen vill bebygga detsamma kan vi från vårt LC-perspektiv bara hoppas att detta dröjer så att vi får möjlighet att hålla LC-aktiviteter på Sjöbofältet lång tid framöver.

Eva Flodin

BILERNA I BILDGALLERIET ÄR TAGNA AV CECILIA KNUTSÄTER

loading...