BLANDAT

Här kommer att finnas diverese som inte direkt härrör till någon annan plats på hemsidan. Du kommer fortsättningsvis även kunna gratulera någon till en speciell framgång (t ex hundar som det har gått extra bra för på tävlingar utomlands, någon som har lyckats bra med sin hund på andra tävlingsarenor, genomgått speciella ubildningar med hundanknytning, nya kennlar,hund som räddat sin ägare, etc.) Skicka in förslag så kan det uppmärksammas här. 

STORT LYCKA TILL

2020 års Nationella Mästerskap i Rally-lydnad i USA den 11 december 2020
Dean och Melissa Eelman med syskonen Iorek's Merlyn och Iorek's Bambi  (uppf Anna och Izabelle Åkerström) som är de två första borzoierna någonsin som ställer upp i Championklass i detta mästerskap. Likväl så är de två syskonen de första borzoierna i USA som någonsin tagit titeln Rally Champion.

Vi önskar våra medlemmar i Borzoi-Ringen Dean och Melissa stort lycka till!

KLICKA PÅ BILDEN OVAN FÖR ATT LÄSA MER

GREAT LUCK

on the 2020th national Championship in Rally Obedience  on dec 11 th 2020.
Dean and Melissa Eelman with siblings Ioreks´s Merlyn and Iorek’s Bambi (breeder Anna & Izabelle Åkertröm) that will be the first Borzois ever that will compete in championclass on this championchip! As well they are the first two Borzois ever in USA to gain the title RACH.

We wishes our members in Borzoi-Ringen Dean and Melissa best of luck.

"Vad är det för hund; är det en så'n som springer, vad vacker; vad smal; vilken lång näsa; är det en afganistan....?" Visst har vi stött på dessa och en del andra frågor när vi kommer med våra borzoier. Nu har Borzoi-Ringen tagit fram ett infokort med några korta fakta om borzoi. Tanken är att ni ska kunna skriva ut det här från hemsidan, klippa ut korten och ha med dig det i fickan på hundpromenader och liknande. Om man då träffar på nån som verkar intresserad av rasen kan man lämna över ett kort som en service och förhoppningsvis går dom hem och läser på mer om rasen och i förlängningen kanske köper en borzoi

GRATTIS

GRATTIS  till RLD N Valtahlia's Caramelle "Vilja" och hennes ägare Anna Törnelius, som är den FÖRSTA BORZOIEN I SVERIGE ATT ERÖVRA RALLYLYDNADSDIPLOM!!
Inskickat av Annette Möller

PÅ CRUFTs  2016 blev Ch Borscana Blue Skies BÄST I RASEN  i tävlan mot mer än 100 hundar.
Grattis säger vi till ägare och uppfödare Rickard Sellin och Lize Edland.

Medelmmarnas julhälsingar 2018

loading...

Medlemmarnas julhälsningar 2017

loading...

PÅ EURO DOG SHOW 2015 i Norge lyckades Ch Jelistaz Pilgrim bli BIS-2 VETERAN!
Grattis säger vi till ägare Bjorg Nymoen-Solberg och uppfödare Susanna Holmström och Stefan Söderberg.
Han erhöll även titeln Euro Veteran Winner-15.

Ytterligare en svensk borzoi på EURO DOG SHOW-15 fick en ny titel, nämligen Iorek's Arya Stark som nu kan lägga till Euro Junior Winner-15.
Grattis till ägare och uppfödare Anna Åkerman Holman, Izabelle Åkerman och Leif Holman.
Text och bilder från EuroDog Show insänt av Anna Åkerman Holman

Medlemmarnas julhälsningar 2016

loading...

DUBBELT UPP I DANMARK! Ch Borscana EuroCub fortsätter att ta fina segrar i utställningsringarna. På FCI Euro Sighthound Show den 22 augusti 2015 blev han BEST IN SHOW och som inte det skulle räcka blev han dagen efter 23 aug, på Danska Vinthundsklubbens Stora Special, också BEST IN SHOW! Dubbelgrattis till ägare och uppfödare Lize Edland och Rickard Sellin.

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!! Inte så ofta som vi får se borzoier placerade på SKK:s Best In Show-finaler men denna sommar har det hänt flera gånger. Denna gång säger vi GRATTIS till Elisabet Jonsson med C.I.B. Se, No, Dk, Fi Ch, NoJV-12, NoV-14 NORDV-14 Lynx Seri Savitskij som på Ransäters internationella utställning 25-26 juli blev BEST IN SHOW!!
Inte nog med det, helgen efter (2 augusti) blev ekipaget BEST IN SHOW - 2 på SKK:s internationella utställning i Svenstavik.
Ett lika stort GRATTIS säger vi också till Lize Edland och Rickard Sellin som med sin Fin W-14, Se & Fi Ch Borscana EuroCub också har blivit BEST IN SHOW , detta på SKK:s internationella utställning i Ronneby den 9 augusti.
Klicka på bilderna för att förstora

BIS Ronneby Ch Borsana EuroCub
Foto: Jeanette Eriksson


GRATTIS till Iza Åkerström, Anna Åkerström Holman, Leif Holman kennel Iorek's för BIS-JUNIOR och BIS-3 på SvVK:s Summer Show på Strömshom 2015 med Iorek's Arya Stark
Insänt av och foto: Anna Åkerström Holman
 

GRATTIS till 2015 års SVENSKA VINNARE!
SKKs internationella utställning i Kista den 5 april 2015. Domare Tino Pehar, gruppdomare Jill Peak.
Bilder och text insänt av Anna Åkerström Holman
BIR m cert, CACIB och Grupp 4: Coverdale’s Salieri 
(Ch Pomzoi Mr Milford x Coverdale’s Kleopatra)
Breeder: Kaisa Talvenheimo     Owner: Enar Bergman
BIM med cert och CACIB:
Borscana Blue Skies (Ch Of Golden-West Hearty Taifun x Borscana Sonata Arctica )
Breeder/Owner: Lize Edland & Rickard Sellin

SV. JUNIORVINNARE -15
Iorek’s Arya Stark

(Ch Borzowski’s Phenomenon x Iorek’s Balenciaga)
Breeder/Owner: Anna Åkerström Holman, Leif Holman & Izabelle Åkerström

SV JUNIORVINNARE -15
Velikij Qandinsky

(Horse and Hound Bellagio at Menigma x Ch Velikij Laryssa)
Breeder: Cecilia Häggström    
Owner: Monica Lindgren

SV VETERANVINNARE -15
Ch Jelistaz Painted Pilgrim

(Ch Jelistaz Kingston x Ch Zimistraija Narita )
Breeder: Susanna Holmberg & Stefan Söderström    
Owner: Björg Nymoen Solberg

GRATTIS till Elisabet Jonsson, kennel Lynx, ägare och uppfödare av ÅRETS BORZOI  2014 samt 2:A BÄSTA VINTHUND i NORGE: C.I.B. Se Ch, No Ch, Dk Ch, Fi Ch, NoJV-12, NoV-14 & NORDV-14 Lynx Seri Savitskij "Tolstoy"(Ch Krilat Charadei x Ch & LCCh Lynx Midnight Sun)